old music

Sunday, August 12, 2007

Napřesrok v lednu zklamal další, už třetí z Beatlů - Geor¬ge Harrison, dívenky, které si je vysnily jako své budoucí partnery, když se oženil s Pattií Boydovou. Namísto obligát¬ního Briana Epsteina, svatebního svědka svých předchůdců Johna a Ringa, požádal George o tuto službu Paula McCart¬neyho. Ten zatím kuriózně zůstával posledním starým mlá¬dencem ve skupině. V rozporu s pověstí vyhlášeného milov¬níka a původce afér, jejichž následky - včetně soudních spo¬rů o přiznání otcovství - musela likvidovat celá smečka Ja¬cobsových právníků.
Zatímco Ringo opustil před rokem svou mladou novoman¬želku, sotva se vzali, a odjel natáčet Pomoc!, pohádkový pár Harrisonových - ona krásná, on bohatý - měl na líbánky času dost. Beatles si na přípravu dalších projektů dopřáli tří¬měsíční dovolenou. George a Pattie ji trávili převážně posledními úpravami svého domu v Esheru. Mladá paní Harri¬sonová, která z celkem pochopitelných důvodů zanechala teď povolání modelky, věnovala všechen svůj čas Georgeovi a vylepšování rodinného krbu. Na každém detailu tam byl znát její vybraný -vkus, pečlivá ruka a láska k místu, v němž se chystali s Georgem trávit celý život. Od nikoho si přitom do toho nenechali mluvit. Pete Brown, Brianův asistent a do¬mácí přítel všech Beatlů, počínání Harrisonových ocenil ve slovech: „Přes všechny peníze, které John a Ringo nastrkali do svých domů - byl ten Georgeův a Pattiin obdivován snad ze všech nejvíc.“
Po dovolené se Brouci vrátili počátkem dubna nejdříve do studia v Abbey Road. Vlastně se tam tehdy mohli vrátit kdy¬koliv. Parlophonská dvojka i trojka teď sloužily takřka vý¬hradně jako jejich studia. George Martin, jeho zvukový mistr Norman Smith i celý štáb techniků byli v kteroukoli denní i noční dobu připraveni dát své síly do služeb Beatles. A ti jim tentokrát poskytli příležitost, aby si je opravdu užili. Zůstali ve studiu celé dva měsíce. První vlaštovkou z toho, co se tam za tu dobu urodilo, byl singl s pořadovým číslem dvanáct se skladbami Paperback Writer a Rain. První od vydání I Want To Hold Your Hand před třemi lety, který se na špičku že¬bříčků nedostal hned po vydání 10, června 1966, ale musel si na tuto poctu pár týdnů počkat.