old music

Wednesday, May 16, 2007

„Zbožňuju ho,“ vytasil se s odpovědí rychle Ringo. „Zvláště jeho verše.“
Všechny sobotní deníky bez výjimky přinesly druhý den na prvních stranách reportáže o vzrušené atmosféře na letišti i před hotelem Plaza v Central Parku, který se pro Beatles stal jejich dočasným americkým domovem. New York Times uveřejnily na titulní stránce pod agenturní fotografií AP, kte¬rá zachycovala řetěz policistů zápolících s davy fanoušků na chodníku před hotelem, obsáhlé zpravodajství Paula Gardne¬ra o příletu skupiny, o detailním programu jejich amerického pobytu, podrobnosti o desetipokojovém apartmá v Plaze, do¬plněné zbožňujícfm citátem výroku patnáctiletého brooklyn¬ského děvčátka. Nechybělo ani uznalé ocenění bezprostřed¬ního chování členů skupiny během tiskové konference: „Vti¬py Beatles byly natolik nakažlivé, že fotografové chvílemi zapomínali na záběry, kvůli kterým sem přišli.“
Tom Wolfe se v ještě delším článku v New York Herald Tribune rozepsal o studentce Wellesleyho univerzity, která zaplatila taxíkáři přehnaně vysokou sumu, aby následoval ka¬ravanu z letiště do města. Když se na křižovatce 3. avenue a 63. ulice dostal její taxík do blízkosti druhého ze čtyř cadillaků, ve kterém čekali George Harrison s Brianem Sommer¬villem na zelenou, vyklonila se z okénka a zeptala se:
„Co má člověk udělat, když se setká s Beatlem?“ ¬„Někdo řekne ahoj,“ odpověděl pobaveně Harrison. „Ahoj!“ - stačila dívka zakřičet, než se karavana dala zno¬vu do pohybu.